גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
לתרומה
צרו קשר EN عربي

מחלות קרנית

קרנית העין היא החלק השקוף והקדמי ביותר של העין, והיא מהווה מעין חלון שמבעדו עובר האור אל החלק האחורי של העין. נוסף על העברת האור, הקרנית שוברת את קרני האור ומרכזת אותן כדי שתקלטנה ברשתית, הממוקמת בחלק האחורי של העין. בחלק זה ייקלט האור ויועבר למרכזי הראייה במוח. לצורך כך, על הקרנית להיות שקופה ובצורת כיפה עגולה. כשהיא אינה שקופה או שצורתה הכיפתית נפגעת, קרני האור לא עוברות ולא נשברות דרכה בצורה מיטבית והתמונה המתקבלת היא תמונה מטושטשת או מעוותת. מחלות קרנית עלולות לגרום לספקטרום רחב של פגיעה בראיה – החל מפגיעות מינוריות ועד לעיוורון כמעט מוחלט.

מבנה הקרנית
הקרנית שקופה ובצורת כיפה עגולה,  ואינה מכילה כלי דם. קוטרה הוא כ-12 מילימטר. היא מורכבת מ-6 שכבות, עובייה במרכז הוא כחצי מילימטר (מחצית מעובייה בהיקף) ויש בה סיבי עצב רבים (לכן היא רגישה במיוחד לכאב ולמגע).

הגורמים לפגיעה בקרנית
בין הגורמים לעיוות של צורת הקרנית או לעכירותה: פציעות וחבלות, זיהומים שונים, מחלות קרנית מולדות, מחלות המעוותות את הקרנית כגון קרטוקונוס (קרנית חרוטית), וכן ניתוחי עיניים שונים (כמו ניתוח קטרקט, גלאוקומה, רשתית או ניתוחים  תוך-עיניים אחרים) שבמהלכם נפגעת השכבה הפנימית של הקרנית (שכבת תאי האנדותל). תפקידה של שכבה זו הוא לספוג כל העת מים משאר רקמות הקרנית, וכאשר היא נפגעת נגרמת בצקת קרנית שאינה מאפשרת ראייה.

חשוב לדעת! לא כל המחלות פוגעות בכל השכבות של הקרנית וחלקן פוגעות בשכבות שונות.
במקרים שבהם יש פגיעה בקרנית, יש להגיע לבדיקה אצל מומחה קרנית על מנת שיבחן את המצב ויחליט האם ניתן לשפר את הראיה באמצעות טיפול שמרני, עזרים כלשהם או שיש צורך בהשתלת קרנית.

 

לקריאת מאמרים נוספים על קרנית - היכנסו לקישורים מטה.

להתייעצות בפורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית - לחצו כאן

x

כיצד תשפיע הבינה המלאכותית על שירותי הרפואה בתחומים שונים ברפואת העיניים והאם היא תהווה תחליף לרופא בעתיד הקרוב?

לקריאה